ETUSIVU ::
   

PRE hevosen ostaja ja paperiasiat Muy importante! 
 1.  P.R.E. hevosen tärkeät paperit

  • Myyjän tulee antaa sinulle hevosen passi sekä espanjankielinen omistustodistus (Carta de Titularidad)

  • Älä maksa koko kauppasummaa, ennenkuin myyjä on antanut sinulle omistustodistuksen (Carta de Titularidad).

  • Omistustodistus (Carta de Titularidad) on hevosen tärkein dokumentti, mikäli sillä ei sitä ole voi uuden saaminen olla todella vaikeaa. 

  • Ennen vuotta 2007 syntyneillä hevosilla ei välttämättä ole CdT korttia. Tämän voi tarkistaa Anccesta hevosen tiedoista. Kortin saat omistajanvaihdoksen yhteydessä.

 2.  Miksi tehdä omistajanvaihdosilmoitus Ancceen?
     
Voit toki toimia hevosen passin kanssa, mutta jos haluat käyttää hevostasi jalostukseen ja rekisteröidä hevosesi varsat LGAncceen ja myöhemmin kantakirjata ne, kannattaa omistajanvaihdos tehdä
. Rekisteröidyt hevoset ovat arvokkaampia myyntitilanteissa. Suomalaiselle P.R.E. hevoselle omistajanvaihdos maksaa  Huom! hinta-asia on vielä auki tapahtuneen hallinnollisen muutoksen takia!   se sisältää toimituksen ja verot. 

Miksi tarvitset omistaja/jalostajakoodin?

LGAncceen merkittävät omistajatiedot edellyttävät sitä, että omistajalla on henkilökohtainen rekisterikoodi, vaihtoehtoina omistaja- tai kasvattajakoodi, mutta kumman valitset?
Omistajakoodi
et aio käyttää hevostasi jalostuksen tai se on ruuna etkä usko tulevaisuudessakaan hankkivasi jalostuksessa käytettävää P.R.E. oria tai tammaa
Omistajakoodin rekisteröintihinta on    , sisältää toimituksen ja verot.
Kasvattajakoodi: aiot käyttää hevostasi jalostukseen:  aiot ehkä tulevaisuudessa hankkia P.R.E. oriin tai tamman jalostustarkoituksiin
Kasvattajakoodin rekisteröintihinta on 
     sisältää toimituksen ja verot.

Tilaa omistajanvaihdosta sekä kasvattaja- tai omistajakoodia varten asianmukaiset lomakkeet suoraan LGAnccen  sivujen kautta

Miten prosessi etenee? Mitä ne kaikki lomakkeet tarkoittavat?
 Kun tilaat omistaja/kasvattajakoodin ja omistajanvaihdospaperit Espanjasta, lähetetään ne sinulle sähköisesti. 

      Lomake1: International application for service/619, 619 koodi tarkoittaa, että anot  omistajanvaihdosta
Lomake2: International application for service/700 tai 800,
700 koodi =  anot jalostajakoodia,  800 koodi = anot omistajakoodia*
Lomake3Application for breeder/horse owner code
; Tällä lomakkeella ilmoitat jalostustoimintasi tiedot, esimerkiksi nimen, millä toimit. Huomaa, että myös omistajakoodin ottavat henkilö nimeää jotenkin toimintansa, vaikkei jalostusta tekisikään. Jos sinulla on oma kasvattajamerkki (brand) voit toimittaa sen jpg.kuvatiedostona Ancceen.
Lomake4 Lasku, johon on kirjattu pyytämäsi toimenpiteet

Omistustodistuksen (Carta de Titularidad) tietojen muuttaminen 

Ostamallasi hevosella voi olla vanhanmallinen kortti tai esimerkkikuvassa oleva uudempi versio. Kortin etupuolella ovat nykyisen omistajan tiedot, hevosen vaihtaessa omistajaa uusi omistaja kirjoittaa kortin takapuolelle uudet tiedot. Mikäli sinulla ei vielä ole koodia, laitetaan se Espanjassa korttiin, kun koodi on myönnetty. Uudenmallisessa passissa saattaa Carta de Titularidad olla vielä kiinni! Silloin se täytyy irrottaa siitä, jotta sen voi lähettää omistajanvaihdosdokumenttien mukaan. 

Asiakirjojen toimittaminen Espanjaan

tämän sivun päivitys on vielä kesken!

 Saat uuden  Carta de Titularidad -kortin postissa.